Na de dood van zijn vrouw neemt Stefaan Degand een opvallende beslissing over zijn dochtertje Mila

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Stefaan Degand verloor zijn vrouw en ongeboren kind aan een acute bacteriële hersenvliesontsteking. De acteur en zijn dochtertje Mila (3) blijven helemaal alleen achter. Al kan Degand op heel wat steun rekenen in zijn omgeving.

"Alles vertrekt uit liefde, voor het spel, voor mijn vrienden, mijn familie, mijn kind. Ik heb veel geluk, ik heb honderden armen om in te vallen, dat is heerlijk. Alles is liefde. Voor minder wil ik absoluut niet gaan. Het moet vol zijn, half bestaat niet", vertelt Degand openhartig.

Zich opsluiten heeft geen zin meer, ook al is dat erg moeilijk. Nooit gaat Julie uit zijn gedachten. "In de jury van 'De Slimste Mens Ter Wereld' zitten, is voor mij een avondje uit. Mijn vrouw vond dat ook leuk. Ik hou van het leven, ik hou van lekker eten, alles moet vol zijn en leuk”, vertelt de acteur.

“Julie en ik, wij verzonnen dingen om te kunnen gaan eten om het te vieren”, aldus Degand; Die ervaring wil hij ook zijn dochtertje Mila bezorgen. Op die manier is Julie noot veraf. “Ik neem Mila nu ook mee naar de leukste restaurants, ze moet alles proeven. Het is een lief, expliciet, talig kind, met de ogen van haar moeder."