Verontrustend nieuws over rusthuis in Eeklo: Inspectie doet zéér laffe ontdekking

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanessa W.(37) is niet bepaald wat je van een nachtverpleegster verwacht. Dat blijkt uit onderzoek. Wat de vrouw heeft aangericht in een rusthuis in Eeklo is wel erg laf.

Vanessa W. werkt als nachtverpleegster in het rusthuis van Eeklo, daar heeft ze tal van bejaarden een jaar lang bestolen. Wanneer de mensen aan het slapen waren, sloeg ze toe. Ook demente bejaarden behoorden tot haar slachtoffers. Terwijl ze hen moest verzorgen, was Vanessa W. op zoek naar geld en hun meest waardevolle spullen om dan door te verkopen op veilingsites.

De politie kwam na een aantal klachten de moeder van twee kinderen op het spoor en arresteerde haar. “Tijdens haar shiften ging ze ongestoord haar gangetje want ’s nachts werkt er veel minder personeel en is er ook geen sociale controle door bezoekers”, klinkt het bij de politie.

De directeur van het rusthuis heeft het contract van de vrouw onmiddellijk ingetrokken nadat ze de feiten heeft bekend. Vermoedelijk zal de vrouw nooit nog als verpleegster aan de slag kunnen gaan in een rusthuis, omdat dar een bewijs van goed gedrag en zeden voor nodig is.