Peter Van de Veire maakt dramatische kerstvakantie mee: "Ik wist niet dat ik zoveel tranen had in twee ogen"

bron: Facebook
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Radiopresentator bij MNM Peter Van de Veire (46) zijn kerstvakantie is nog maar net begonnen, of het verloopt al dramatisch. Peter deed op Facebook zijn verhaal.

Hij ging normaal gezien met zijn dochter naar Tallinn (Estland), want zij wilde daar graag kerstmis doorbrengen. Alles was optijd geregeld. Het vliegtuig was al een halfjaar op voorhand geboekt. Maar toch liep het mis... 

Peter doet zijn verhaal uitgebreid op Facebook. Maar om een lang verhaal kort te maken: er waren meer reizigers dan plaatsen op het vliegtuig. Vijftien mensen konden niet mee met het vliegtuig. Er werd aangeraden om te blijven wachten op enkele andere vliegtuigen, maar zonder garantie of ze dan wél mee konden. 

De uitleg van de luchtvaartmaatschappij was al even onbegrijpelijk. "Dit gebeurt bij elke maatschappij. Er worden meerdere tickets verkocht omdat men ervan uit gaat dat er een bepaald percentage niet komt opdagen." 

Het gaat over vliegtuigmaatschappij LOT. Peter raad iedereen af om zo goedkoop mogelijk te reizen, om dit soort zaken te vermijden. 

"Ik wist niet dat ik zoveel tranen had in mijn twee ogen. Ik ben volledig ingestord. Uitgelegd aan de dochter dat ze de restaurants kon schrappen en dat ze kerst zou mogen vieren met haar Erasmuscollega's."

Gelukkig konden ze wel nog terecht bij enkele vrienden, die hen met open armen ontvangde om ze toch nog een warm Kerstmis te geven!