Genkenaar is razend: “Mijn stoppen gaan doorslaan, ik zal Vermassen erbij halen”

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Xavier Huygen (64), voormalig voorzitter van vzw Mijnverleden, heeft een veroordeling achter zijn naam staan. De Tongerse rechtbank bevond hem schuldig, maar de man laat het daar niet bij.

Huygen werd schuldig bevonden aan het achterhouden van goederen van de vereniging. De Genkenaar moet nu een Sint Barbarabeeld, 160 meter hekken, een rijkswachtersuniform en een tractor teruggeven. Daarnaast is Huygen 7.000 euro aan Mijnverleden verschuldigd voor een brandweerwagen die hij doorverkocht.

De man is in alle staten. “Mijn stoppen gaan doorslaan. Ze willen mij en mijn familie kapotmaken met leugens. Het is een laffe daad”, zegt hij in Het Belang van Limburg. “De tractor had ik in bruikleen en de vervanging van de motor heb ik zelf betaald. Dat beeld krijgen ze terug. De brandweerwagen heb ik verkocht en ik heb er onder meer een alarmsysteem voor de vzw mee gekocht.”

“De rechtbank zegt dat ik die brandweerwagen niet zonder toestemming van de vzw had mogen verkopen, maar het zijn allemaal leugens. Al moet ik Jef Vermassen erbij halen, ik ga verder.”