Verkeersongeval in Weelde met dramatische gevolgen: “Ik ben helemaal overstuur”

bron: RTV
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Aan het dierenasiel Veeweyde in Weelde vond een dramatisch ongeluk plaats. Dat meldt RTV.

Gisteren liet iemand een doos met vier pups achter aan het asiel. Diegene die de pups had achtergelaten had de doos achter een wagen gezet. Toen Ine Cools van het dierenasiel vertrok, gebeurde er een verschrikkelijk incident.

De vrouw reed per ongeluk over de doos met pups omdat ze die niet had zien staan. “Ik weet van mezelf dat ik er niet aan kan doen en iedereen zegt dat ook”, vertelt Ine Cools van dierenasiel Veeweyde in Weelde. “Het schuldgevoel zit in mijn hoofd”, vertelt ze met bibberende stem. “Juist wij die zo graag dieren zien, moeten dat dan meemaken.” De vrouw is helemaal overstuur.

Eén pup heeft het ongeval overleefd, de andere pup vecht nog voor zijn leven. Voor de twee anderen kwam alle hulp te laat. De vrouw begrijpt niet waarom de dieren niet in het asiel werden achtergelaten. De poort stond immers open en iedereen was de hele dag door aan het werk. Ine en haar collega’s begrijpen niet waarom de onbekende de pups tussen de wagens heeft gezet. “Het mag anoniem, maar zet het op een plek waar iemand het kan zien. Je hoef je niet te melden, het kan kosteloos. Ik zie niet in waarom dit zo had moeten gebeuren”, vertelt ze.