James Cooke ligt zwaar onder vuur: “Dat is volledig uit de hand gelopen”

bron: Showbizzsite, HLN, Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wie is James Cooke? Dat is de vraag die komiek Xander De Rycke zich stelt in zijn nieuwste column in Humo. James die onder meer samen met Gert Verhulst ‘Gert Late Night’ presenteerde, wordt door het slijk gehaald.

“James is een gehandicapt huisdier waarvan de hype uit de hand gelopen is”, vindt Xander De Rycke. “Ik wist van niets, echt niet. Opeens was hij er. Niemand weet waar hij vandaan komt. Niemand die weet wat James Cooke doet, maar iedereen weet wie hij is.”

De comedian steekt het niet onder stoelen of banken: Hij is absoluut geen fan van James Cooke. "In het begin heb je het niet goed door. Je kijkt dan naar je scherm en vraagt je af: wat is dat ambetante lawaai? Is mijn tv kapot? Wel, meestal is het James die in een hoekje staat te kokhalzen.”

De Rycke begrijpt dus niet waarom James op slag bekend is geworden in Vlaanderen. Zijn talenten? “Ik zal er twee opsommen: homoseksuele toespelingen geven aan de zijkant van een programma. En kokhalzen. Dat is wat James Cooke doet”.

De comedian gaat zelfs nog eens stapje verder. Volgens hem heeft James niets aan zichzelf te danken. “James is theaterproducent en acteur, maar in beide is hij niet zo goed. Hij werkt vaak voor Studio 100. En toen had ik het door: zo kent James Gertje, en zo kent hij Karen Damen. James Cooke is niet op tv om dat wij dat willen, maar wel omdat zij dat willen. James is het huisdier van BV’s. Een huisdier met een beperking, waarvan de hype uit de hand is gelopen. En nu zitten we ermee.” Voorlopig wil James niet reageren op de uithaal van de comedian.