Vader van Maelys (18) uit Gistel die op verschrikkelijke manier om het leven kwam haalt fel uit: “Als dat was gebeurd, dan leefden ze nog”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
De vader van Mailys Descamps, het 18-jarige meisje uit Gistel die op 25 juli op gruwelijke wijze om het leven werd gebracht, vertelt aan VTM zijn verhaal. Volgens hem kon de moord op zijn dochter, maar ook op haar grootmoeder en –vader vermeden worden.

Wekenlang had bodybuilder Alexander Dean zijn ex-vriendin Mailys gestalkt. De dreigementen werden steeds erger. “Als je niet komt, dan doe ik je iets aan”, zei de man meermaals tegen Mailys die doodsbang was. Het meisje raakte volledig vervreemd van haar ouders, maar besloot toch hun hulp in te roepen.

De vader van Mailys belde wel zes keer naar de politie om het ernstige geval van stalking te melden. Die negeerden alles. De familie is enorm ontgoocheld. “De politie zei dat als ze hem in de gevangenis zouden steken, hij er nog agressiever ging uitkomen. Maar als de politie haar werk gedaan had, zouden zeker mijn ex-schoonouders nog leven. Er is uiteraard maar één schuldige en dat is niet de politie, maar de politieagenten waar wij mee geconfronteerd zijn geweest, hebben hun werk alles behalve serieus genomen”, klinkt het.

Als de politie de dreigementen serieus had genomen, dan kon de moord op Maelys en de grootouders vermeden worden, volgens de vader. De ouders hebben een klacht ingediend bij het Comité P., die de zaak onderzoekt. “Ik hoop dat er lessen kunnen getrokken worden en dat er effectief iets gedaan wordt met klachten over stalking. Stalking moet op de agenda gezet worden,” besluit de vader van Mailys.