Slachtoffer van zuurgooier in Delhaize is verminkt voor het leven en krijgt nu opnieuw slecht nieuws

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marina Tijssen (55) kreeg bijna drie jaar geleden zwavelzuur over zich heen gegoten. De dader kreeg in mei achttien jaar cel, maar de ellende voor Marina is nog niet voorbij.

Intussen is Marina opnieuw aan de slag als poetsvrouw in de Delhaize op het Antwerpse Zuid. “Ik ben dan wel weer aan de slag, maar vooral omdat ik het nodig had”, vertelt het slachtoffer. “Thuis zit ik te piekeren en duren de dagen lang. Ik ben nog verre van de oude en nog altijd erg bang.”

Marina moest vijftig operaties ondergaan. Niet alleen is dat emotioneel erg moeilijk, ook financieel is dat geen lachertje. “Zonder nog maar één cent van de verzekering te hebben gekregen. Ook een schadevergoeding heb ik nog niet gezien. Vijf laserbehandelingen in mijn gezicht werden door het ziekenhuisfonds als ‘luxe bestempeld.”

Slecht nieuws dus voor Marina die al bijzonder veel geld noodgedwongen moest uitgeven aan haar medische behandelingen. “Die operaties kostten me al bijzonder veel geld uit eigen zak. Dat weegt”, vertelt ze. De schadevergoeding die de dader moet betalen is “onvermogend”, maar daar heeft Marina nog geen cent van gezien. “In januari moet ik nog eens naar de gerechtsdokter voor een onderzoek om de gevolgen te bepalen. ’t Blijft afwachten. Dit hoofdstuk is nog niet afgesloten.”