Stybar heeft slecht nieuws voor Van Aert: "Het zal moeten"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Zdnek Stybar moet Wout Van Aert een keuze gaan maken. De combinatie veld en weg wordt heel moeilijk, en hij kan het weten.

"Ik had dat toch een beetje fout ingeschat", zegt de Tsjech in Het Laatste Nieuws. "Ik had een volle winter gecrost en was van plan om na het WK in Koksijde gewoon door te trekken en aan de klassiekers te beginnen. Een week of twee na het WK heb ik dat plan zelf afgeblazen. Ik was gewoon op, ik had rust nodig. Ik ben pas begin mei, in de Vierdaagse van Duinkerken, opnieuw in competitie gekomen."

"Ik denk absoluut dat onze situaties van mij en Wout vergelijkbaar zijn/waren: ik had die winter meer dan 30 crossen gereden, dat is ongeveer wat Wout nu doet. Ik vind hem een fantastische coureur, maar ik moet hem waarschuwen: het wordt héél moeilijk. Je hoort me niet zeggen dat het geen goed idee is, ik vind het zelfs super, maar het is echt loodzwaar."

"Het is wel degelijk mogelijk om twaalf maanden in een jaar te koersen", zegt Stybar. "Maar dat moet dan voor de 'fun' zijn. Als je wil winnen, kan het niet. Mij is het in ieder geval niet gelukt. Dat is mijn advies voor Van Aert: op termijn moet je kiezen. Want dat had ik nog niet gezegd: hij komt straks tegenover mannen als Van Avermaet, Sagan en Gilbert te staan - frisse toppers die gepiekt hebben naar die periode. Weet je wel hoe moeilijk het is om die te kloppen?"