VTM

Let op voor Ingeborg: “Dan is het bijna crapuleus wat ze doet, ze kan heel wat ellende veroorzaken”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ingeborg heeft naast haar werk op tv, ook een eigen therapiecentrum. Dat ligt in het Brugse.

De cursisten zien daar een heel andere Ingeborg dan op tv. Al hebben sommige cursisten toch ernstige vragen bij de ‘helende kracht’ van Ingeborgs therapieën. Dit najaar gaf Ingeborg onder meer een cursus over Helen met Engelen. In die cursus, zo zegt Ingeborg zelf op haar website, ‘gebruik je violettestraal zoals deze door engel Gabriël tot bij ons is gebracht. Dat zocht Dag Allemaal op.

Johan Braeckman van SKEPP, de studiedienst voor de Kritische Evaluatie Pseudo-wetenschap en het Pananormale, heeft ook zijn bedenkingen bij de cursus van Ingeborg. “Met yoga of meditatie is niets mis, met praktijken als ‘Helen met Engelen’ daarentegen. Je hebt een behoorlijke naïeve kijk op de wereld als je gelooft dat die inzetbaar zijn tegen het kwade.”

“Ik denk wel dat Ingeborg oprecht is, anders is het bijna crapuleus wat ze doet. Ingeborg moet hier erg mee opletten. Het zijn kwetsbare mensen die dergelijke cursussen volgen. Als het niet werkt, is dat voor hen een zoveelste tegenslag. Ingeborg kan hier veel ellende mee veroorzaken voor die mensen.”

Tags ingeborg