Noord-Korea verklaart de oorlog: Dit is het regime van plan te doen

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Noord-Korea vuurde al meermaals raketten af. De VN Veiligheidsraad heeft besloten het dictatoriale regime van Kim Jong-Un nieuwe sancties op te leggen, maar daar deinst Noord-Korea niet voor terug.

De Verenigde Staten heeft het regime in Pyonyang nieuwe sancties opgelegd, maar die heeft het dictatoriale regime afgedaan als “een oorlogsdaad”. “We verwerpen geheel de laatste sancties van de Verenigde Naties als een gewelddadige aanval op de soevereiniteit van onze republiek en als een oorlogsdaad die de vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland en in de regio vernietigt”, zo citeert het staatspersagentschap KCNA zondag de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Noord-Korea laat weten dat het haar nucleaire zelfverdedigingswapen verder zal blijven ontwikkelen. Ook wordt de oorlog verklaard aan de Verenigde Staten. “Als de Verenigde Staten veilig willen leven, moeten ze hun vijandig beleid ten opzichte van Noord-Korea laten varen.” Vorige maand nog testte Noord-Korea een raket die in staat is om de Verenigde Staten te bereiken.