Slachtoffer van Bart De Pauw ging door ware hel: "Drie jaar lang"

bron: De Morgen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hilde Van Mieghem komt nog met meer nieuws naar buiten in De Morgen over één van de slachtoffers van Bart De Pauw. Zoals u wel weet is De Pauw bij de VRT ontslagen na klachten over grensoverschrijdend gedrag.

"Een van de vrouwen die door Bart De Pauw gestalkt zijn, is drie jaar in therapie geweest om daarvan te herstellen", zegt Van Mieghem in De Morgen.  "Denk je echt dat ik mijn nek zou uitsteken, en bakken bagger trotseer, voor iets wat ik niet zeker weet? Ik ken sommige van die vrouwen, en kon er niet tegen dat die als gek of hysterisch werden afgeschilderd. Ik kon niet tegen die vermoorde onschuld."

"Ik blijf erbij dat De Pauw dat over zichzelf afroept. Het was helemaal anders gelopen, als hij had gezegd: 'Mijn contract wordt beëindigd, maar ik ga daar verder niets over zeggen want dat is tussen mij en de VRT. Ik stap eventueel naar de rechter, want ik ben totaal onschuldig.' Als hij dat zegt, dan zwijgt iedereen. In plaats daarvan spreekt hij op YouTube van 'een beetje geflirt' en 'wat sms'jes'. En de dag nadien over 'beschuldigingen van stalking'. Sorry, maar dan komt hij er zelf mee naar buiten."

Tags