Man slaat zijn vrouw met hamer, maar dan moet het ergste nog komen

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: BPMedia Wales
Jarenlang werd Charlotte Rooks uit Cardiff mishandeld door haar man. De feiten die de vrouw moest doorstaan zijn ronduit gruwelijk.

Craig Thomas (33) was niet bepaald een liefhebbende partner. Dat mocht Charlotte Rooks (34) in levende lijve ondervinden. Ze werd bijna doodgeslagen door hem, maar dat is lang niet het enige.

“Ik wou sterven”, vertelt Charlotte. Dat was de enige uitweg die de vrouw nog zag uit haar benarde situatie. “We hadden vaak ruzie en hij stampte me in mijn gezicht. Ik herinner me nog hoe ik me erg vaak verontschuldigde bij hem. Ik kan me niet herinneren waarom ik hem zo kwaad heb gemaakt.”

Hij dwong haar om rechtopstaand te slapen, gooide spullen naar haar, ging haar te lijf met hamers. Hij takelde haar zo lelijk toe dat het onmogelijk werd om nog te werken. Daardoor kwam de vrouw in ernstige financiële problemen. Haar elektriciteit werd zelfs afgesloten omdat ze haar rekeningen niet meer kon betalen.

De vrouw kon uiteindelijk toch de moed vinden om haar verhaal aan de politie te vertellen. Die besloten de man in de boeien te slaan. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van tien jaar door de rechter.

De vrouw kampt momenteel met ernstige mentale problemen. Ze lijdt aan een post-traumatisch stresssyndroom en moet verschillende operaties ondergaan. “Het klinkt cliché, maar ik ben blij dat ik nog leef”, besluit de vrouw.