VTM

Na ‘Project Axel’ krijgt Axel Daeseleire straf nieuws te horen dat hij echt niet had verwacht

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video Vier
In het Vier-programma ‘Project Axel’ kregen enkele daklozen elk 10.000 euro om hun leven opnieuw op de rails te krijgen. Dat leverde emotionele televisie op en Vlaanderen was getuige van het vallen en opstaan van de deelnemers. Axel liet de deelnemers met hun mond vol tanden staan, maar nu is het zijn beurt om sprakeloos te worden.

Het programma is intussen achter de rug, maar dat betekent niet dat Axel geen contact meer heeft met de deelnemers die hun leven opnieuw in handen hebben genomen. Danny, die aan de slag ging in het Antwerpse restaurant De Peerdestal, heeft Axel uitgenodigd voor een kerstdiner in het restaurant. Een onverwacht, maar leuke verrassing voor de televisiemaker.

Niet alleen Axel is welkom, ook andere daklozen worden met open armen ontvangen. “Ik probeerde zelf ook uit de dakloosheid te geraken, maar Project Axel heeft me wel een duwtje in de rug gegeven. Ik ben het bewijs dat het echt kan om weer een gewoon leven te leiden”, zegt Danny die ontzettend blij is om Axel opnieuw te zien.

Naast Axel waren er ook enkele andere bekende gasten aanwezig zoals Graeme en Sahra, die ook te zien waren in het programma. Thom kon niet aanwezig zijn door werk en Dirk had iets te regelen. "Perfecte excuses", nuanceert Axel meteen.

Er wordt ook druk gepraat over het programma. Enkele andere daklozen halen fel uit naar het programma. Het geld had volgens hen op een andere manier gespendeerd moeten worden. “Maar weet je wat ze met al dat geld van het televisieprogramma hadden moeten doen? Gewoon een groot terrein aankopen en daar stacaravans op zetten. Dan waren er nu veel meer daklozen van straat geweest.”