Echtgenoot van overleden Ann-Laure Decadt doet opvallende bekentenis: “Ik maakte die morgen een grote fout”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Op 31 oktober kwam Ann-Laure Decadt, een 31-jarige moeder van twee zoontjes, om het leven bij een aanslag in New York. Een terrorist reed er met opzet in op een groep fietsers, waaronder de vrouw uit Staden. De vrouw overleefde de klap niet. Haar man, twee zoontjes, familie en vrienden blijven in tranen achter.

Weduwnaar Alexander Naessens kan het nog altijd niet goed geloven dat zijn vrouw er niet meer is. Ook voor de twee zoontjes van drie jaar en vijf maanden is het ontzettend moeilijk. “De jongste zal haar nooit gekend hebben. De oudste kreeg, op aanraden van de psycholoog te horen dat mama niet meer terugkomt”, vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

“Op 8 december zouden we vijf jaar getrouwd zijn. Onze huwelijksdag was voor ons allebei de mooiste dag van ons leven”, vertelt Alexander Naessens.”Alleen maar liefde. Een grote wolk, waarop we daarna nog weken zaten.”

“Dit jaar viel die dag op een vrijdag. Ik ben gewoon gaan werken”, aldus de man Ann-Laure Decadt. “Ik ben er in huilen uitgebarsten. Ik maakte die morgen een grote fout: ik bekeek op de website van onze huwelijksfotograaf de foto’s nog eens van onze trouw. Ik brak. De rest van de dag gebeurde in een waas. Van uur tot uur.”

Ook vandaag blijft elke dag een bittere strijd voor Alexander die alles van dag tot dag probeert te bekijken. “Voor haar dood bekeken we alles op de lange termijn. We hadden een huis gebouwd, helemaal naar onze zin. Een thuis waarin onze jongens zouden opgroeien en waar we ooit zouden sterven. Maar dan is er die aanslag en ligt alles op een hoopje. Alles is voor niks geweest. Dat gevoel heb ik nu.”