Sven Nys maakt zich grote zorgen over zijn zoon Thibau

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het liefste wat de zoon van Sven Nys doet? Net zoals zijn vader heeft Thibau een grote liefde voor fietsen. Dat is vanaf woensdag voor het grote publiek te zien in de gloednieuwe documentairereeks 'DNA Nys' op Eén.

Sven Nys is een trotse vader, maar maakt zich ook zorgen over de schoolprestaties van zoonlief. Die blijken niet meteen erg goed te zijn. Als het over school gaat bezorgt Thibau zijn vader Sven kopzorgen. “Laten we zeggen: met zo weinig mogelijk energie probeert hij er het maximum uit te halen.”

“Thibau is véél verstandiger dan ik”, vertelt Sven Nys. “Hij doet Sportwetenschappen, geen simpele richting, en voor wiskunde haalt hij goeie punten zonder iets te doen. Maar er komt een moment dat je er wél voor moet studeren. En dat is nu aangebroken.”

De zoon van Sven Nys zit met zijn hoofd elders. “Ik wil wel studeren, hé. Maar het gaat gewoon niet”, aldus de zoon des huizes. “Ik kijk naar een koers op de computer. Of ik ga naar de kelder, bij mijn fietsen. Dan loop ik daar wat rond, pak ik een vijs vast en vind ik wel iets om mij mee bezig te houden.”