Gezinsdrama in Oekene: Vier kindjes blijven helemaal alleen achter

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marnick Vermeersch, een 31-jarige man uit Oekene, verscheen voor de rechtbank voor gruwelijke feiten. Hij had ruzie gekregen met zijn vriendin Kimberly Vermeersch (27). Dat liep helemaal uit de hand.

De feiten dateren al van de zomer van 2016. Gisteren kreeg Marnick Vermeersch het vonnis van de rechter te horen voor de gruwelijke feiten die hij die zomer had gepleegd: 15 jaar cel. Marnick kreeg hevige ruzie met zijn vriendin Kimberly. Het koppel zou met hun vier kinderen naar het pretpark Bellewaerde gaan, maar dat ging niet door. 

Marnick moest zijn auto naar de garage brengen, wat hij volgens Kimberly maar eerder had moeten doen. De vrouw was ontzettend boos dat hun uitstapje naar het pretpark daardoor in het water viel. De ruzie werd steeds heviger en die bewuste avond, ging de man helemaal door het lint en wurgde Kimberley genadeloos.

Marnick Vermeersch kon de rechter overtuigen van zijn spijt, die daardoor milder was in zijn uitspraak. "We geloven dat je oprecht berouw hebt, en geen gevaar bent voor de maatschappij", klonk het in de rechtbank. De ouders van Kimberley daarentegen zijn furieus over de milde straf. "Je komt er veel te gemakkelijk vanaf. We hopen dat je de rest van je dagen spijt zal hebben", zeggen ze tegen Marnick Vermeersch.