VTM

Saartje Vandendriessche krijgt nieuw programma op Eén, maar heeft een belangrijk detail over het hoofd gezien: “Zette mijn eigen leven op het spel”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het nieuwe jaar start Eén met een opmerkelijk programma van Saartje Vandendriessche. Het wordt één van de meest besproken programma’s van het komende jaar.

Saartje zette er zelfs haar leven voor op het spel. “En het ergste is dat het nog mijn eigen idee was ook”, reageert Saartje in Dag Allemaal. “Ik wilde me meten met het mannelijke geslacht want ik heb mij jaren moeten bewijzen voor mijn broers.”

Uitdagers
Maar er is één detail dat Saartje over het hoofd heeft gezien. “Ik had nooit verwacht dat uitdagers Jan Van Looveren, Rik Verheye, Louis Talpe, Maarten Vangramberen, Dieter Coppens en Sieg Dendoncker met zulke extreme opdrachten voor de dag zouden komen.”

Korte tijd
Saartje moest onder meer op de hoogste klimmuur te wereld klimmen en kajakken in het ijskoude water in Groenland. “Atleten trainen normaal vier jaar om dit te kunnen, ik kreeg vier maanden.”

Begeleiding
“Mijn leven bestond uit training en slapen. Gelukkig kreeg ik begeleiding van olympisch kampioene Hanna Mariën en sportpsychologe Els Snauwaert om mentaal sterk te blijven en blessures te vermijden.