Dit is zeer onrustwekkend: Waarschuwing voor levensgevaarlijk gif dat in omloop is

bron: De Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een stof die in België is ontwikkeld als verdovingsmiddel voor olifanten maakt nu een nieuwe carrière als superdrug en potenteel chemisch wapen. Dit carfentanil kan je makkelijk bestellen via het internet.

Carfentanil is eigenlijk een soort super morfine waar van één kilo genoeg is voor 50 miljoen doden. Een dosis zo groot als een zandkorrel kan voor een mens al fataal zijn. In mei werd een zending van 440 gram op Europese bodem onderschept.

Ex-topman van de CIA, Michael J.Morell, waarschuwde er al voor dat dit als "het perfecte terreurwapen” kan dienen. "Een enkele terreuraanval kan duizenden doden veroorzaken. Het is beschikbaar in grote hoeveelheden. Het werkt snel.”

Dat carfentanil erg effectief is, bewezen de Russen al in 2002. Om een gijzeling in een theater in Moskou te beëindigen, spoten ze carfentanil via de ventilatie naar binnen. Bedoeling was om de gijzelaars uit te schakelen. In plaats daarvan stierven 33 Tsjetsjeense terroristen en 129 gijzelaars.

Steeds meer maakt men zich zorgen over aanslagen met chemische wapens. "Europa realiseert zich niet dat mensen die in Syrië door Islamitische Staat zijn getraind, in staat zijn tot het opzetten van dergelijke geavanceerde aanvallen", reageert de Israëlische terreurexpert Uriya Shavit.

Tags