"Ze schreef nog dat ze even zou chillen bij haar vriendin thuis. Enkele uren later lag haar lichaam op een balkon. Naakt"

bron: De Telegraaf/Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
"Ze zou het niet te laat maken, want ze moest nog naar een afspraak. In plaats daarvan lag haar lichaam 's ochtends op een balkon. Naakt." Dat vertelt de vriend van het overleden Belgisch-Nederlandse model Ivana Smit (18) in De Telegraaf.

Op 7 december werd Lucas alleen wakker in zijn bed. "Ik was ongerust en heb haar meteen gebeld. We hebben elkaar kort gesproken. Ze klonk moe en misschien een beetje dronken, maar het leek goed te gaan. Ik was niet gealarmeerd en zou later wel horen hoe de avond zo uit de hand kon lopen", zegt hij.

Kort nadien stuurde ze nog een selfie met Luna, de Kazachse vrouw, en de Amerikaanse zakenman Alexander Johnsen. "Ze schreef daaronder dat ze nog even zou chillen bij haar vriendin thuis en dat ze van me hield. Als ik daarop terugkijk, lijkt het alsof ik in een film ben beland." 

Enkele uren na die laatste selfie, werd het model uit het Limburgse Peer dood teruggevonden op een balkon onder de flat van Johnson. Volgens hem is Ivana per ongeluk gevallen terwijl hij sliep. Volgens Ivana's ouders werd ze geduwd.

Tags