VTM

Er is Xavier Taveirne iets overkomen na overwinning in De Slimste Mens ter Wereld: "Ik stel dat vast, ja"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: VIER
Xavier Taveirne is de Slimste Mens ter Wereld. Meteen krijgt de presentator van De Zevende Dag heel wat extra aandacht.

"Ik denk dat mijn moeder blij is dat de storm nu een beetje kan gaan liggen. Of zij naar De Zevende Dag kijkt? Zij kijkt zoals veel mensen, denk ik. Behang wil ik het programma niet noemen, dat zou wel heel oneerbiedig zijn", vertelt Taveirne in Het Nieuwsblad.

"Zeker nu we hard ons best doen om er meer pit in te steken. Maar tussen elf en één op zondagmiddag is de televisie vaak ­gezelschap waar je af en toe iets tegen zegt, waarbij je al eens naar de keuken loopt. Mijn moeder kijkt wel trouw, sms't af en toe. Goed interview. Of: het was niet veel vandaag.”

“Ik heb in De Slimste Mens niets gezegd waar ik spijt van heb. Ik ben een open boek, maar mijn privéleven is nog altijd van mij. Ik heb ­berichten gehad van mensen die zich herkennen in mijn fobie voor overgeven, zelfs mensen die zich kunnen vinden in dat eekhoornsyndroom. En er blijken ook heel wat mannen te zijn die mij zien zitten, ja. Ik stel dat vast, dat is het dan ook. De Zevende Dag levert in dat opzicht minder fans op dan De Slimste Mens.”