Sven Nys biecht iets op over zoon Thibau: "Dat is onmogelijk"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Thibau Nys droomt van een carrière als profwielrenner. Hij doet het nu beter dan zijn vader Sven op die leeftijd. Toch ziet de toekomst er volgens Sven niet meteen rooskleurig uit.

Realistisch als hij is doet Sven Nys een straffe uitspraak over zijn zoon Thibau die ervan droomt om profrenner te worden. Net zoals zijn vader. "De kans dat hij profwielrenner wordt, is klein. En dat wéét hij", biecht vader Sven op. Toch gaat Thibau voluit voor zijn droom. "Op zijn leeftijd gingen sommigen van mijn klasgenoten na de les op café. Thibau komt thuis en zegt: 'Ik ga een beetje fietsen.' Dat is zijn keuze", aldus Sven Nys.

Thibau doet het uitstekend, maar toch is papa Sven zeer realistisch als het over de toekomst gaat. "In zijn leeftijdscategorie behoort hij tot de beste zes à zeven renner, dat klopt. Maar die zullen heus niet alle zeven doorstoten tot het profpeloton", vertelt hij eerlijk. "Hoeveel dan wel? Eentje, hoogstens. En zal hij die ene renner zijn? Dat hangt van zoveel factoren af dat het onmogelijk te voorspellen is."

Volgens Sven zijn er heel wat zaken nodig om het tot profrenner te schoppen. "Talent, ijver, werkkracht, mentaliteit, techniek, tactiek..." zijn slechts enkele elementen die van belang zijn. Toch kan niemand in de toekomst kijken. Hoewel Sven Nys zijn zoon vooral geen druk probeert op te leggen, wil Thibau niets liever doen dan dagelijks op de fiets zitten.