VTM

Axel Daeseleire ziet groot probleem: "Dat is een enorme ongelukstreffer"

bron: Gert Last Year
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video Vier
Dakloos worden. Het lijkt de grootste nachtmerrie van ons allemaal, maar voor veel mensen is de realiteit. In zijn programma 'Project Axel' volgde Axel enkele daklozen die elk 10.000 euro kregen om hun leven opnieuw in de juiste richting te krijgen. Axel vertelt in 'Gert Last Year' wat er nu verder met deze mensen gebeurt.

“Ze worden nog verder opgevolgd", vertelt Axel Daeseleire in een interview. “We blijven in contact met die mensen. Ik ook persoonlijk. Je gaat mee in het verhaal van die mensen en je volgt ook hun traject. Er zijn momenten dat je emotioneel wordt. Dat lijkt me zeer menselijk. Ik heb mezelf dat toegestaan.”

Zo was er Graham, die uit het Verenigd Koninkrijk in ons land was beland. Hij haalde vaak fel uit naar Axel en de crew. “Hij zat in een moeilijke situatie. Geen benen en illegaal in ons land. Binnenkort is hij zelf geen EU-burger meer door de brexit. Een zeer moeilijke situatie”, vertelt Axel. "De oplossing is er, maar hij wilt niet. Hij moet naar Engeland papieren in orde brengen. Hij krijgt een uitkering als mindervalide." 

Zou dakloos iedereen kunnen overkomen? Axel vreest van wel. “Als er een aantal dingen samenkomen kun je dakloos worden. Een enorme ongelukstreffer. Zowel financieel als relationeel, dan kan het snel escaleren.”