Weervrouw Jill Peeters komt wel met heel slecht nieuws: "Ik zou instorten"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jill Peeters heeft in Het Laatste Nieuws geen goed nieuws over de klimaatverstoring. Het gaat echt niet zo goed.

"Klopt. Alle klimaatrapporten die uitkomen, geven cijfers die nog slechter zijn dan verwacht. Als ik me alleen daardoor zou laten leiden, zou ik instorten. Maar wat me op de been houdt, is de vaststelling dat steeds meer mensen zich bewust worden van de problematiek. En dat er op andere plekken in de wereld grote investeringen zijn in duurzaamheid, en dat daar jobs worden gecreëerd", vertelt Jill in Het Laatste Nieuws. 

"Op de politieke top van Macron in Parijs, begin deze maand, is volgens mij het wereldrecord duurzame aankondigingen gevestigd. De Wereldbank die niet meer gaat investeren in steenkool en gas, China dat het gebruik van fossiele brandstoffen gaat aanpakken: dat is allemaal zeer hoopgevend, helaas wel nog op een niveau dat voorlopig weinig tastbaar is voor ons in Vlaanderen. Maar ik zie gelukkig ook meer en meer mensen vlees afzweren, ik krijg elke dag vijf uitnodigingen van scholen om te komen spreken, in gesprekken met jonge ondernemers hoor ik hoe ze van meet af aan 'groen' denken."

"Zelf ben ik het voorbije jaar overgeschakeld op een elektrische auto, heb ik in mijn moestuin voor het eerst eigen komkommers geoogst en heb ik de geneugten van het wandelen ontdekt: in augustus had ik enkele dagen vrij. De kids waren op kamp, ik wilde er even tussenuit."