Je kan voortaan je paard gratis aanbieden op deze databank: "Sluit die mensen op!"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wie door omstandigheden niet meer zelf voor zijn paard kan zorgen, kan voortaan terecht op de online databank 'Paard zkt. Thuis'. Je kan er paarden aanbieden voor gratis overname.

"Mensen die het goed menen met hun dieren, geven een dier liever weg dan het te laten verkommeren. Dat is de bedoeling van ons platform Heel wat mensen kunnen door omstandigheden het onderhoud en de verzorging van hun paard niet meer aan”, zegt Britt Verbeeck, communicatieverantwoordelijke van vzw PaardenPunt Vlaanderen - Stichting voor paarden in nood, in Het Nieuwsblad.

“Met de blijvende koude in aantocht, lanceren we een online platform waar mensen hun paardachtigen kunnen aanbieden voor een gratis overdracht.”

Michel Vandenbosch van Gaia reageert woest. “Wie dat uitgevonden heeft, moesten ze opsluiten”, klinkt het. “Mensen die de middelen niet hebben om een paard te onderhouden, gaan nu impulsief zo'n gratis paard in huis halen. En binnen een paar jaar kunnen de asielen de paarden opvangen."

"Een warme thuis voor een dier vind je niet door het mee te geven aan eender wie. Malafide slagers kunnen ze zelfs gratis ophalen en clandestien slachten, niemand zal het geweten hebben.”

Tags paard