Doodrijder van 15-jarige Saar doet alweer iets wat ouders enorm laat schrikken

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
Miguel V. (33) reed twee jaar geleden de 15-jarige Saar dood. Hij pleegde vluchtmisdrijf en zijn wagen was overigens noch verzekerd noch gekeurd op het moment van de feiten. Een rake klap voor de ouders van Saar, die tijdens de herdenking van hun dochter nieuwe feiten over Miguel V. bekend maakten. Nu doet de man iets, wat alweer voor veel verbazing zorgt.

De man had na de dood van Saar een tweede ongeval met vluchtmisdrijf gepleegd. Opnieuw een rake klap voor de ouders van het verongelukte tienermeisje. Volgens hen beseft Miguel V. niet wat hij heeft aangericht. De dader heeft nu een open brief geschreven aan de ouders van Saar. Die is vandaag in Het Laatste Nieuws verschenen. 

Hij betuigt spijt, maar zegt ook dat hij het niet gemakkelijk  heeft. “Sinds die dag in december, twee jaar geleden, ben ik opgejaagd wild. Alles word je afgenomen: familie, vrienden, mijn klanten”, zegt hij. “Ik heb een fout begaan die ik nooit kan goedmaken. (…) Ik moet proberen mijn leven weer op de rails te krijgen en de familie van Saar de schadevergoeding te geven waar ze recht op heeft, alleen dat wordt me onmogelijk gemaakt. Sociaal ben ik afgemaakt. Al wil ik wel benadrukken dat ik me allerminst als een slachtoffer beschouw”, klinkt het.

Over het tweede ongeval dat Miguel V. heeft gepleegd, wil hij liever niet te veel zeggen. “Over het ongeval in Ledegem op 10 november wil ik liever niet te veel kwijt. Ik was wanhopig, zag geen uitweg meer, was bang dat ik opnieuw in de cel zou vliegen. En dus stapte ik in de wagen van mijn vriendin. De rit eindigde in de gracht en tegen een paal."