Ex-miss België Daisy Van Cauwenbergh verschijnt voor de rechtbank voor schokkende feiten: Dit is de verrassende uitspraak van de rechter

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Daisy Van Cauwenberg en haar man Johannes "Huub" Fijen verschenen voor de Brusselse correctionele rechtbank. Vandaag heeft de rechter een vonnis uitgesproken.

Daisy en haar man werden beschuldigd van mensenhandel, maar omdat de zaak verjaard is moeten Daisy en haar man niet naar de cel. De feiten waren nochtans niet min. Ze zouden een Thais koppel naar België gehaald hebben om ze hier te laten werken. Daisy beloofde hen geld te geven hiervoor, maar het Thais koppel kreeg geen cent te zien. 

"De vrouw moest eerst enkel op de kinderen passen maar nadien ook koken en poetsen en de man ging eerst aan de slag als chauffeur voor de familie en nadien als tuinman. Ze kregen de beschikking over een flat in Schaarbeek en een scooter, maar moesten lange dagen werken, zes dagen op zeven en continu ter beschikking staan van de familie. Daarvoor kregen ze zogezegd een loon maar dat werd vaak geheel of gedeeltelijk ingehouden, zogenaamd om kosten te vergoeden", klonk het op de rechtbank. Het Thaise koppel werkte zo'n twee jaar lang volledig gratis voor Daisy en haar man.