Politie doet verontrustende vaststelling: Dit staat ons te wachten met oudejaarsavond

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De politie in ons land laat weten dat het met oudejaarsnacht heel wat maatregelen zal nemen voor onze eigen veiligheid. Daar zijn drie opvallende redenen voor.

De rellen van afgelopen maand, het vuurwerk op een nieuwe locatie en dé hoge terreurdreiging in ons land. Het terreuralarm staat momenteel op drie, het op één na hoogste. Drie verontrustende factoren die ervoor zorgen dat de Brusselse politie extra maatregelen neemt op oudejaarsnacht.

“Voor een normale oudejaarsavond bedraagt de inzet tussen de 500 en 600 mensen. Dit jaar gaan we daar losjes over”, zegt een Brusselse politieman. “Kleine verloven worden ingetrokken, iedereen moet paraat staan. Je zal de 31ste december behoorlijk wat blauw zien op straat.”

De politie wil alle onruststokers waarschuwen. “Mensen die Nieuwjaar om zeep willen helpen door te vechten of te plunderen, zijn niet gewenst. Er zal kort op de bal gespeeld worden", klinkt het. Niet alleen zal er meer blauw op straat te zien zijn. Ook werden al betonblokken geplaatst en zullen er gepantserde voertuigen aanwezig zijn.