Ouders van 11-jarige Timo uit Maaseik verslagen door immens verdriet: “Het was verschrikkelijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video ATV
Timo Kuppes had nog een heel leven voor zich, maar toen sloeg het noodlot toe voor de 11-jarige jongen uit Maaseik. Zaterdagnacht liep het compleet mis. De ouders vertellen voor het eerst openhartig over de avond die hun leven voorgoed zou veranderen.

Zaterdagnacht overleed Timo plots in de armen van zijn vader. Voor de ouders heerst er veel onduidelijkheid over de doodsoorzaak van hun kind. “We weten het echt niet”, zegt Isabel Lietaer, de moeder van Timo. “Ik worstel met een groot schuldgevoel. Ik vraag me voortdurend af of ik niet meer had kunnen doen.”

Op donderdag leek alles nog goed te gaan. De jongen had wat koorts nadat hij had gespeeld in de sneeuw, maar die verdween snel. Timo had zelf ook niets in de gaten. Hij bleef nog enkele dagen thuis van school, maar op donderdag wilde hij absoluut terug omdat het toetsenweek was. Hij wilde die graag maken.” Diezelfde avond ging hij zelf nog sporten.

Vrijdagavond verandert de situatie echter compleet. Timo had geen zin om te eten en klaagde over buikpijn. De ouders besluiten zaterdag met hem naar de dokter te gaan, die wat medicatie voorschrijft. Diezelfde avond gaat Timo slapen, het begin van wat een verschrikkelijke nacht wordt. “Midden in de nacht voelde Timo ineens heel koud aan zijn handen en benen”, vertelt vader Renaud. “Ik heb hem bij me genomen en probeerde hem gerust te stellen dat alles goed zou komen.” Dat blijkt slechts ijdele hoop te zijn, want de toestand van Timo verslechterde in sneltempo.

"Ineens werden zijn lippen en nagels blauw. In een paar minuten tijd is hij vertrokken. Mijn zoon is gestorven in mijn armen, met zijn broertje en moeder ernaast”, zegt de papa. “Het was echt verschrikkelijk. Ik heb mijn zoon nog tien minuten hartmassage gegeven, maar tevergeefs.” De doodsoorzaak van de jongen is nog steeds onduidelijk. De resultaten van het autopsie-onderzoek zullen ten vroegste eind deze week bekend zijn. “We moéten weten wat onze zoon het leven heeft gekost, zodat we het een plaats kunnen geven in ons verwerkingsproces”, besluiten de ouders