Sportarts van Wout Van Aert klapt uit de biecht: "Daarom rijdt Van Aert nu veel sneller"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wout Van Aert rijdt plots een pak beter. Dat heeft alles met zijn stage te maken, zo zegt zijn vaste sportarts Peter T'Seyen.

"Vorige maand hebben we Wout fysiek nog een keer grondig getest. Ik vond al een tijdje dat hij een minder vinnige indruk maakte en dat hij er iets logger uitzag en we wilden weten hoe dat kwam. Zijn bloed bleek in orde, maar de weegschaal toonde dat hij bijna 4 kilo zwaarder was dan een jaar geleden", vertelt T'Seyen in Het Laatste Nieuws.

Op de dertiendaagse stage in Spanje verloor hij twee kilo.  "Dat is inderdaad een cruciaal element in het verhaal", stelt T'Seyen. "Voor alle duidelijkheid: die 4 kilo, dat waren allemaal spieren. Want met een vetpercentage van 6,3 procent scoorde Van Aert nog altijd zéér goed."

"Alleen is Wout een mesomorf type, wat betekent dat hij door training heel snel spiermassa aanmaakt. Helaas is dat niet altijd functioneel. Het moderne veldrijden is een zeer explosieve sport, met veel korte inspanningen, op en af de fiets springen, optrekken na elke bocht, enzovoort. Daarbij is extra gewicht geen voordeel."

"Op mijn aanraden is Wout vlak voor zijn stage gaan samenzitten met Stefanie Scheirlynck. Zij is de diëtiste van Greg Van Avermaet en Nafi Thiam en wereldtop in haar vak. De twee hebben een heel intensieve babbel gehad over wat Wout kan doen met zijn voeding. De details laat ik aan hen, maar het heeft duidelijk geloond."