Miljoenen mensen opgelicht? 'Het is compleet onbruikbaar'

bron: Business Insider
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
De zogeheten Bitcoin was dit jaar enorm populair voor investeerders. Het is een virtuele munt, dus géén echt geld, maar toch ging het als een raket. De waarde van één bitcoin staat rond de 18.000 euro. Maar heel verdacht is, is dat één van de oprichters nu al zijn bitcoins verkocht heeft.

Emil Oldenburg, één van de oprichters, is niet te spreken over de toekomst van de cryptomunt. "De bitcoin is op dit moment zo ongeveer de meest riskante belegging die je kunt bedenken. Extreem risicovol", vertelt hij aan de Zweedse techsite Breakit. 

"Sterker nog, ik heb onlangs al mijn bitcoins verkocht en ben overgestapt op bitcoin cash." Dat laatste is een nieuw project van de oprichter. Hierbij zouden er minder problemen zijn met de snelheid van de verkoop van de bitcoins én zijn ook de hoge transactiekosten van de baan. 

De transactiekosten van de huidige Bitcoin liggen rond de 26 dollar. Ook zou het soms zo'n 7 uur kunnen duren alvorens de transactie bevestigd wordt. 

Emil gelooft in het nieuwe project, en vertelt dat hij er zeker van is als mensen weten hoe het nieuwe systeem werkt, ze hun oude bitcoins gaan verkopen. Maar die zullen dan wellicht veel minder opbrengen, gezien iedereen wil verkopen. 

Tags bitcoin