Gezinsdrama: Vader slacht zijn eigen kinderen genadeloos af, daarna doet politie nog een andere ontdekking

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: The Sun
Een vader heeft zijn drie kinderen op een wel erg gruwelijke wijze vermoord. Genadeloos met een mes en zijn blote handen ging hij Liam (14), Niall (11) en Ryan (6) te lijf. Ook zijn 39-jarige vrouw Clodagh bleef niet gespaard.

Een politieagent barstte uit in tranen toen ze het huis van het gezin in Cavan, Ierland, binnenwandelde. Het leek recht uit een horrorfilm te komen. Overal hing bloed. Nadat Alan Hawe zijn kinderen genadeloos had afgeslacht, hing de vader een briefje aan de deur met een waarschuwing voor iedereen die het huis zou binnenkomen.

Liam en Niall werden door de speurders dood aangetroffen in hun bedjes. In hun slaapkamer vonden ze het mes waarmee de vader hun keel had overgesneden. Ook Ryan werd dood teruggevonden in zijn slaapkamer. De jongen lag in een plas bloed.

Het is de grootmoeder die ontdekte wat er die dag had plaatsgevonden. “Ik wist dat er iets mis was van zodra ik het briefje las”, vertelt de grootmoeder. Ze was naar het huis van het gezin gereden omdat haar dochter niet was komen opdagen, terwijl ze nochtans hadden afgesproken. De grootmoeder belde meteen de hulpdiensten toen ze het verontrustende briefje op de deur zag hangen.

De grootmoeder kan nog altijd niet geloven welke gruwel haar dochter en kleinkinderen moesten ondergaan. Het gezin wordt nu samen begraven in de Castlerahan kerk. Alan Hawe had zichzelf eveneens om het leven gebracht.