CD&V-kamerlid Hendrik Bogaert doet opvallend voorstel over het dragen van een hoofddoek in ons land

bron: VTM-Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
CD&V-kamerlid Hendrik Bogaert heeft van zich laten horen. Hij deed vandaag een opmerkelijk voorstel over het dragen van een hoofddoek in ons land.

Als het van Bogaert afhangt, zal het dragen van een hoofddoek in ons land verboden moeten worden. Er moet volgens hem een verbod komen op het dragen van "grote en zichtbare religieuze tekens voor religies met meer dan vijf procent aandeel van de bevolking".

Bogaert vreest immers dat onze samenleving zal verbrokkelen in ‘sub-gemeenschappen’. Volgens hem staan we dan ook op een kantelpunt.

Een totaal verbod wil Bogaert niet. "Dat zou niet redelijk en proportioneel zijn", klinkt het. De politicus benadrukt ook dat zijn maatregel niet gericht is tegen de islam of spiritualiteit in het algemeen. "Respect voor religie mag eindeloos zijn, maar het denken erover mag niet eindeloos optimistisch zijn", aldus nog Bogaert.

Hij gaat zo wel in tegen het standpunt van zijn partij. CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft op Twitter al afstand genomen van het voorstel.