Wat een droomreis moest worden, eindigt in nachtmerrie voor Antwerps koppel

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Caitlin Van Herzele (28) en Harald Horions (35) boekten een vakantie naar hun droombestemming: Malawi in het zuiden van Afrika. Daar werden ze verrast door iets wat grote gevolgen had.

Ongeveer tweehonderd mensen gingen compleet door het lint toen ze het koppel uit Ekeren provincie Antwerpen zagen. Ze dachten dat ze “vampiers” waren en bekogelden hen vervolgens met stenen. Catilin en Harald vertellen voor het eerst over de gruwelijk die ze meemaakten op vakantie.

“Het was al donker toen we op onze slaapplek arriveerden”, zegt Harald. “We schoten wakker omdat er plots veertig jongeren opdoken”, zegt Caitlin. “Een uur lang stonden ze naar ons te roepen, terwijl wij ons verscholen in onze tent.” Al snel loopt de situatie helemaal uit de hand. “Plots waren er meer dan tweehonderd opgehitste dorpsbewoners”, zegt Caitlin. “De sherpa's probeerden te bemiddelen, maar konden niets doen. Jong, oud, man, vrouw, ze kwamen van overal en ze waren gewapend met machetes en stokken en gooiden met stenen naar onze tent. Ik was doodsbang en verstopte mij ­onder Harald.”

Caitlin liep bij de aanval een oogkasbreuk op. “Met mijn flauwgevallen vrouw kon ik uiteindelijk al rijdend ontsnappen”, zegt ­Harald. Het koppel heeft geluk gehad, want diezelfde avond nog nadat Harald hen in veiligheid had kunnen brengen, hoorden ze dat er twee mensen vermoord waren. “Pas dan besef je waaraan je ontsnapt bent. Het was wel opvallend dat die woestelingen ons fysiek niet hebben aangeraakt. Ze durfden niet. Wisten wij veel dat ze ons voor vampiers aanzagen.”