Hevige brand uitgebroken in hotel, de gevolgen zijn rampzalig

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Een hotel stond deze ochtend in lichterlaaie. In een mum van tijd moest iedereen uit het hotel naar buiten rennen.

Een foto toont hoe de vlammen door het dak van het hotel slaan. Getuigen verklaren dat er nog amper iets overblijft van het Gateway To Wales Hotel in Deeside. Eén van de hotelgasten getuigt over de verschrikkelijke ochtend die hij met zijn gezin beleefde.

De man werd wakker door luid gebonk op de deur. De politie meldde dat er brand was uitgebroken en dat ze moesten rennen voor hun leven. “We namen snel onze baby en liepen naar beneden. Op de parking stonden enorm veel mensen. De hitte die van de brand kwam, was immens”, vertelt de 24-jarige vader nog steeds onder de indruk. Een andere getuige vertelt: “Ik moest mijn wagen zo snel mogelijk elders parkeren. De brandweer vertelde me dat hij zou smelten door de warmte van het vuur.”

Een andere vrouw die in het hotel verbleef met haar baby is eveneens in shock. “Ik kan het nog altijd niet begrijpen”, vertelt ze. “Er was niemand meer van het hotel zelf te zien. Als die ene man niet in de gang had geroepen dat er brand was uitgebroken… Ik mag niet denken wat er dan had kunnen gebeuren.”

Brandweermannen zijn op dit moment nog steeds bezig het vuur onder controle te krijgen. Het is nog onduidelijk of er ook doden zijn gevallen bij de immense brand. Ook de oorzaak is tot op heden nog niet duidelijk.

Later meer.