Proces van Salah Abdeslam meteen uitgesteld: Deze gigantische veiligheidsmaatregelen werden er al om 6 uur vanmorgen genomen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Er zijn momenteel gigantische veiligheidsmaatregelen van kracht voor het proces van Salah Abdeslam. Dat zou vandaag starten, maar werd meteen verschoven naar latere datum.

Abdeslam zijn proces startte vandaag. Zijn advocaat Sven Mary had om uitstel gevraagd, zodat hij het dossier kon bestuderen. Hij heeft die ook gekregen. Het proces tegen Abdeslam start nu op 5 februari. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Nog voor 6 uur stonden er tien militairen op wacht. Ze bewaakten de ingang van het gebouw, de trappen en de parking. Die parking is volledig leeggemaakt en afgesloten met betonblokken en Spaanse ruiters. Ook in de Wolstraat is het onmogelijk om te parkeren, rond alle voetpaden zijn dranghekken geplaatst.

Rond 6 uur verschenen er ook twee pantserwagens van de federale politie in het straatbeeld. Korte tijd later arriveerden ook twee konvooien, van de federale en lokale politie, met zwaarbewapende agenten, die allemaal uitgerust waren met kogelvrije vesten. Er worden vandaag meer dan 200 agenten ingezet om het justitiepaleis te bewaken.