Dierengedragstherapeut die morgen beslist wat er met hond Uscko gebeurt die 12 kinderen beet, doet verbazingwekkende vaststelling

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Sinds vrijdagavond verblijft hond Uscko in het asiel. Hij verblijft daar omdat hij 12 kinderen gebeten heeft op de speelplaats van een school.

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans (60) moet morgen beslissen wat er met Uscko moet gebeuren. “Het hangt van veel factoren af", verduidelijkt Grosemans in Het Laatste Nieuws. 

Gedrag bestuderen
"In het asiel zal ik dinsdag het gedrag van de hond bestuderen. Ik lok bepaalde dingen uit en kijk hoe hij reageert. Maar tegelijk moet ik rekening houden met het feit dat hij zijn baasje al drie dagen moet missen. Dat heeft ook invloed op hem."

Grosemans zal ook met getuigen spreken en het baasje van de hond. Hij zal ook de medische dossiers van de gebeten kinderen opvragen. "Ik wil zien hoe diep hij gebeten heeft en hoe vaak. Als blijkt dat het om scheurwonden gaat, is het pure agressie. Maar bij lichte hapwonden, gaat het mogelijk om spelen of paniek.”

Hond uitdagen
Volgens sommige getuigen daagden kinderen de hond uit. Het zou Grosemans in elk geval niet verwonderen. “We leren kinderen van dag één hoe ze het zebrapad moeten oversteken. Maar niemand die ze vertelt hoe met een hond om te gaan.” 

"Veel kinderen strelen een hond bijvoorbeeld langs de bovenzijde van het hoofd of lijf, maar veel dieren kunnen daar niet tegen. Benader ze langs onder, streel ze aan de kin. Indien een hond toch hapt of in de broek bijt, leer kinderen dan aan dat ze 'een boom' moeten worden.” 

Lessenpakket
“Stokstijf staan, naar beneden kijken, armen voor het lichaam kruisen en geen geluid maken. De hond verliest vrijwel meteen zijn interesse. Verplicht dat in het lessenpakket zodat ook de leerkrachten weten hoe te reageren in een dergelijke situatie."

Tags hond asiel