Zeer schokkend! Doodrijder van 16-jarige Saar Gevaert veroorzaakt weer ongeval en dat is niet eens het ergste

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een 33-jarige bestuurder uit Hooglede pleegde op 10 november van dit jaar vluchtmisdrijf na een ongeval. Het schokkende is dat dit niet de eerste keer is dat hij dit doet.

Op 17 december 2015 zat Miguel V. dronken achter het stuur. Hij greep toen de 16-jarige Saar Gevaert die op dat moment met haar fiets aan het oversteken was, zo staat te lezen in het Laatste Nieuws.

Vluchtmisdrijf
V. stopte niet en reed met een verbrijzelde voorruit verder. Pas zes uur na de feiten is hij zich gaan aangeven bij de politie. En zelfs op dat moment zat er nog teveel alcohol in zijn bloed. Daar bleef het niet bij want zijn voertuig was niet verzekerd, ingeschreven of gekeurd.

Gevangenis
Saar overleefde de klap niet. De man - die eerder al veroordeeld werd voor een ongeval met vluchtmisdrijf - vloog meteen twee maanden in voorhechtenis, maar kreeg van de politierechter in Kortrijk een vrij milde straf: 2,5 jaar voorwaardelijk en een rijverbod van 43 maanden. Té mild, vond het Openbaar Ministerie. In beroep werd dat 3 jaar en 1 maand cel, volledig met uitstel, en een rijverbod van 10 jaar en 2 maanden.

Opnieuw prijs
Op het proces drukte V. zijn spijt uit voor wat er was gebeurd, maar op 10 november van dit jaar was het opnieuw prijs. Hij raakte in Ledegem met een vriendin van de weg en ging overkop. V. dook drie dagen onder voor de politie.