Blinde vrouw moet naar het ziekenhuis, maar krijgt geen hulp om opmerkelijke reden: “Ik voelde me zo machteloos”

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: The Sun
Jeanette Fyfe is blind, maar met de hulp van haar blindengeleidehond Otto lukt het aardig om zelfstandig overal heen te gaan. Toen de vrouw naar het ziekenhuis moest en een taxi had gebeld, leidde dat tot veel verontwaardiging.

De Britse Jeanette had een taxi geboekt om naar het ziekenhuis te gaan, maar wanneer de chauffeur aan haar huis arriveerde kreeg Jeanette iets te horen wat voor heel wat frustratie zorgde.

De man weigerde haar mee te nemen omdat hij geen hond in zijn wagen wou. De taxibestuurder reed abrupt en zonder veel uitleg weg en liet Jeanette in de kou staan. En dat terwijl ze een afspraak in het ziekenhuis had. Ze moest zelf maar een oplossing zoeken om tot in het ziekenhuis te geraken vond de man. Zijn antwoord was duidelijk: geen honden in mijn wagen.

“Ik had een dringende medische afspraak waar ik heen moest. Ik kon wel huilen, omdat ik me zo machteloos en gefrustreerd voelde”, vertelt Jeanette die erg afhankelijks is van Otto. Otto is niet zomaar een hond. Hij helpt haar dag in dag uit, 24 op 24. Jeanette wil met haar verhaal een oproep doen om meer respect te tonen voor mensen in haar situatie. Sommigen lijken niet te beseffen dat een blindengeleidehond in dergelijke situaties een noodzaak is.