Op het nippertje aan terroristische aanslag ontsnapt! Dit waren extremisten van plan te doen

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dankzij de goede samenwerking tussen verschillende veiligheidsdiensten kon een nieuwe terreuraanslag verhinderd worden. In deze tijd wordt de waakzaamheid niet alleen in ons land, maar ook elders in Europa drastisch verhoogd. De CIA heeft belangrijke informatie binnen gekregen over terroristische plannen.

De Amerikaanse geheime dienst had nieuws gekregen over een mogelijke terreuraanslag op de Kazanksy-kathedraal in Sint-Petersburg, Rusland. Dit is een van de belangrijkste plaatsen in het Russische Sint-Petersburg. Onder toeristen is dit immers een zéér populaire plek en wordt dus druk bezocht.

De CIA heeft deze informatie meteen gedeeld met de Russische veiligheidsdiensten die de zaak verder konden opvolgen. Zij hebben de terreurverdachten meteen opgespoord en gearresteerd. Op die manier kon een nieuwe aanslag verhinderd worden.

President Poetin bedankt Donald Trump openlijk voor de goede communicatie. Hoe de terroristen precies de aanslag op de kathedraal wilden plegen, is voorlopig nog niet bekend.