Man rijdt tienermeisje dood en pleegt daarna vluchtmisdrijf, maar dat is nog niet alles

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De 33-jarige bestuurder reed twee jaar geleden Saar Gevaert (16) dood. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol. Vandaag zijn opnieuw feiten over de man bekend geraakt.

Na het dodelijk ongeval dat Miguel V. (33) veroorzaakte op 17 december 2015, pleegde de man opnieuw een verkeersaccident met vluchtmisdrijf. Dat vertellen de ouders van Saar vanavond ter nagedachtenis van hun verongelukte dochter. "We zijn verontwaardigd, boos, ontgoocheld en machteloos", vertellen ze. 

Eerder had de man al hun dochter Saar Gevaert doodgereden. Hij had niet alleen gedronken. Ook was zijn voertuig niet ingeschreven, verzekerd of gekeurd. Het meisje werd van de weg gemaaid toen ze wilde oversteken met haar fiets. De man werd gearresteerd, maar kreeg een nieuwe kans van de politierechter. Al voor de derde keer.

"We kregen te horen dat de aanrijder van Saar amper veertien dagen later in Ledegem met de wagen van een vriendin van de weg ging en overkop tegen een paal en in de gracht belandde. Hij sloeg opnieuw op de vlucht en hield zich drie dagen verborgen voor de politie", vertellen de ouders op de herdenking van hun dochter. "Het is voor ons als ouders van een verongelukt kind erg confronterend te moeten horen dat hij hervalt in dezelfde onverantwoordelijke daden."

Omdat er in beroep gegaan was tegen de veroordeling voor het dodelijk ongeval met Saar, moest de man zich nog niet aan zijn rijverbod of andere opgelegde voorwaarden houden. De ouders van Saar hebben nu belangrijke vragen voor het gerecht. "Hoe is het mogelijk dat hij niet meteen wordt aangehouden? Waarom blijven zulke mensen in het verkeer? Hoeveel kinderen moeten wij nog opofferen aan zo'n mensen die toch vrij rondlopen?"

Later meer.