Van Aert na machtsvertoon in Namen: “Ik was serieus geschrokken”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Is het tij aan het keren? De Wereldbekermanche in Namen werd niet gedomineerd door Mathieu Van der Poel, maar wel door Wout Van Aert. Hij kwam over de streep met een ruime voorsprong op Van der Poel.

“Straf, hé? Ik weet eigenlijk niet goed wat ik hierop moet zeggen, behalve dat ik natuurlijk zeer tevreden ben”, reageert Van Aert bij Het Nieuwsblad. “Ik had meteen een goed ritme te pakken en ik schrok dat ik al snel zo’n voorsprong kon nemen. Het was lang geleden dat ik met zo’n gevoel kon koersen. Ik maakte wel een slippertje doordat ik iets te hard een bocht in ging, maar meer dan een schaafwonde heb ik niet opgelopen.” 

“Dat Mathieu (van der Poel, nvdr.) een verkoudheid had? Dat zou een logische verklaring kunnen zijn waarom het verschil ineens zo groot was. Over mijn eigen koers kan ik alleen maar tevreden zijn, ik voelde voor dit weekend dat ik goed was en ik had er vertrouwen in, ook gisteren al. Toen pakte ik een mooie tweede plek, vandaag is het natuurlijk nog iets beter. Wat me vooral blij maakt is dat mijn tweede dag nu weer goed is, misschien zelfs beter dan de eerste dag. Dat was eerder dit seizoen een groot probleem.”