Zeer opvallend initiatief genomen voor hond Uscko die twaalf kinderen gebeten heeft

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Uscko liep de speelplaats op in een lagere school in Paal. Hij beet daar twaalf kinderen.

De hond werd op bevel van de politie opgehaald door de politie. Hij verblijft momenteel in een asiel. Een expert zal hem nu onderzoeken en oordelen of hij afgemaakt moet worden.

Heel wat mensen hopen dat het zover niet zal komen. Een online petitie om Uscko te steunen is intussen al 6.000 keer getekend, meldt Het Laatste Nieuws.

“De arme pup wilde alleen maar spelen, dit is ook door verschillende hondentherapeuten in de media bevestigd”, staat er te lezen in de petitie. “Een pup van 10 maanden heeft zeker nog niet de intentie om te bijten, anders waren de gevolgen voor deze kinderen veel erger geweest.” 

“Misschien is de eigenaar eventjes onoplettend geweest, dat kan iedereen overkomen, en hij zal in het vervolg wel dubbel zo waakzaam zijn, maar een pup van 10 maanden hoort zeker niet thuis in een asiel en verdient al zeker en vast geen spuitje. En al zeker niet omdat er enkele hondenhaters hierop reageren.”

"Uscko is een hele speelse trouwe knuffelbeer die graag met ballen speelt, zijn baasje wil hem dan ook zo snel mogelijk terug in zijn armen kunnen sluiten.  Wij starten daarom deze petitie en hopen dat deze pup zo snel mogelijk terug naar zijn baasje kan!”