Dierenbeul hakt poten af van hond: “Dit was wat er enkele weken later gebeurde”

bron: Reuters
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Cola was een speelse hond, maar het beestje ging door een ware hel. Het dier raakte ernstig verminkt door de gruwelijke daad van een dierenbeul.

Een buurman van het baasje had de voorpoten van Cola afgehakt. Het beestje was aan het spelen en had in de schoenen van de buurman gebeten. Dat kon de man niet verdragen. Cola vocht voor zijn leven en kon de aanval gelukkig overleven.

Enkele Thaise redders namen de hond mee. Het dier kreeg na enkele weken een paar protheses zodat hij weer lustig kan spelen. “Eens een hond een paar protheses krijgt, kan je al snel opmerken dat het dier zonder problemen rondloopt zoals alle andere honden”, vertelde de man. “Kortom, er is dus ook sprake van een snelle aanpassing in gedrag.”

Gelukkig gaat alles weer goed met Cola. Hij is niet de enige hond die zwaar mishandeld wordt in Thailand. “Soms zijn ze zelfs zo zwaar verminkt dat de honden veel tijd nodig hebben om mensen opnieuw te vertrouwen. In het geval van Cola ging het opvallend snel. De hond kon aanvankelijk maar niet begrijpen waarom een mens zijn voorpoten afhakte, maar enkele weken later waren al zijn zorgen weer van de baan en heeft het weer al zijn vertrouwen teruggewonnen.”