Vader van herstellende Stig Broeckx doet pijnlijke vaststelling over zijn zoon: “Dat weten we”

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Video Sporza
De renner kwam vorig jaar zwaar ten val in de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour. Twee motoren verloren de controle over het stuur en Stig Broeckx werd meegesleurd in de valpartij. Sporza bracht hem een bezoekje en interviewde de vader van Stig Broeckx.

Stig Broeckx belandde door de zware valpartij in coma. Sinds de dag dat hij ontwaakte, werkt Broeckx aan een lange weg van revalideren. Dag in dag uit. Peter Broeckx, de vader van de voormalige renner, steunt hem onvoorwaardelijk. Makkelijk is dat zeker en vast niet.

Vader Broeckx gelooft in het herstel van zijn zoon, maar doet ook een pijnlijke vaststelling. "De Stig van vroeger keert niet terug, dat weten we. Op een gegeven moment moet je dat onder ogen zien. Momenteel heeft hij het heel moeilijk met de afhankelijkheid, dat vindt hij echt verschrikkelijk. Hij is zeer dankbaar en zegt wel 1.000 keer per dag bedankt, terwijl dat absoluut niet hoeft. Dat is zijn karakter."

Ook coach Paul Van den Bosch beseft dat de vroegere Stig niet meteen zal terugkeren. "Ik denk dat renner worden helemaal niet aan de orde is voor Stig. Als we realistisch zijn, kan dat niet, voor zover ik daarover een uitspraak kan en mag doen", zegt Van den Bosch.