Commentator Paul Herygers heeft onheilspellend nieuws voor Van der Poel

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu Van der Poel zag in Antwerpen een heel goede Wout Van Aert. Hij kon de Nederlander zelfs het vuur aan de schenen leggen.

"In oktober hebben we na de cross in Ronse verteld dat er verandering op komst was, dat de hegemonie van Van der Poel voorbij was. Na de Koppenberg was er weer een ander verhaal, want Van der Poel had toen de boel gedomineerd. Na de cross in Antwerpen zijn we geneigd om het verhaal van Ronse weer op te pikken", opent Michel Wuyts bij Sporza..

"Van Aert komt dichterbij en komt door zijn stage op het niveau van Van der Poel. Is dat echt zo of had dit te maken met het vlakke parcours in Antwerpen, dat sowieso spankracht heeft?"

"Ik geloof dat dit een van de spannendste crossen van het seizoen was", pikt Herygers in. "Wout kwam heel dicht bij Mathieu en ik ga er vanuit dat het niet eenmalig was, dat de lijn wordt doorgetrokken. Ik heb het gevoel dat het seizoen gaat beginnen."

Verrassende winnaar
Herygers denkt trouwens dat we een zeer verrassende winnaar gaan krijgen. "Mensen die tegenslag gehad hebben, hebben het op het WK al dikwijls naar zich toe getrokken", weet Paul Herygers. "Nys was vaak de beste van het seizoen, maar werd twee keer wereldkampioen."

"Het is een klein beetje oneerlijk. Maar het zou me niet verbazen dat Van Aert wereldkampioen kan worden."