Marc Van Eeghem maakte zich voor zijn dood nog serieus kwaad om deze reden

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van Eeghem is op 57-jarig leeftijd gestorven aan prostaatkanker. Hoewel hij al een tijdlang ziek was, sloeg het nieuws in als een bom. Enkele maanden voor zijn dood maakte Marc Van Eeghem zich nog ontzettend kwaad om een opvallende reden.

De acteur hield de moed erin tot het bittere einde. Regelmatig werd er geschreven over zijn gezondheidstoestand in de media. Tot grote ergernis van Marc die zich kwaad maakte om één specifieke reden.

“De berichten over zijn fysieke toestand waren de laatste jaren en maanden nogal wisselvallig, tot duidelijk werd dat hij gestopt was met chemo en volgens de artsen uitbehandeld was. Een paar maanden geleden had hij zelfs nog behoorlijk van zijn oren gemaakt op Facebook omdat Wikipedia hem als 'terminaal' had omschreven”, zegt een journalist van Humo.

Marc Van Eeghem wou het woord ‘terminaal’ niet in de mond nemen. Zijn strijdlust was te groot om hiermee geconfronteerd te worden. Zijn grootste zorg lag dan ook eerder bij anderen dan bij zichzelf. “Zo hebben zijn vrienden, familie en collega’s hem ook altijd gekend: als een gever, iemand die zich wegcijferde voor anderen. Een heel bescheiden mens ook.”