Winkels halen massaal dit product uit de handel: “Te gevaarlijk”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Nu de kerstperiode van start is gegaan, bereidt haast iedereen zich voor op Kerstmis en Oudjaar. Sommigen willen dat het liefst vieren met een spetterende knal. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk.

Elk jaar zijn er heel wat mensen die vuurwerk kopen om diezelfde avond nog af te steken. De brandweer meldt dat elk jaar het aantal ongevallen met vuurwerk stijgt. Dat is erg verontrustend.

Bevoegd minister Kris Peeters van CD&V besluit daarom maatregelen te nemen. "We voeren daarom gerichte controles naar de veiligheid van die vuurwerkartikelen die het vaakst door particulieren worden gebruikt", zegt de minister.

Er is al heel wat vuurwerk uit de handel gehaald. Bijna de helft om precies te zijn. “Te gevaarlijk”, klinkt het. Heel wat vuurpijlen produceren brandende delen met een bereik dat groter is dan de toegelaten veiligheidsafstand. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties: brandwonden aan de ogen, handen of vingers zijn elk jaar opnieuw een feit. Kris Peeters wil dan ook iedereen waarschuwen die van plan is vuurwerk af te steken.