Schrikwekkend nieuws over islamterroristen: “Dit kan vanaf nu elk moment gebeuren”

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Chris Philips, voormalig hoofd van de Britse veiligheidsdiensten, vreest het ergste nu één van de drukste periodes van het jaar van start is gegaan. Zijn angst lijkt niet ongegrond. Uit enkele hallucinante berichten, trekt het voormalig veiligheidshoofd enkele verontrustende conclusies.

Nu de kerstperiode van start is gegaan, vreest Chris Philips dat het onheil erg dichtbij is. “Met meer dan 20.000 moslimextremisten op de lijst is het reëel dat er iets zal gebeuren in de kerstperiode”, vertelt hij aan The Sun. Volgens hem is de kans dat er iets zal gebeuren groter dan ooit.“Een terreuraanval komt de laatste tijd frequent voor. Het zal dan ook geen verrassing zijn als er opnieuw iets gebeurt met Kerstmis”, waarschuwt hij.

Zijn vaststelling komt er nadat terreurgroep IS verschillende foto’s heeft gedeeld van kerstmarkten over heel Europa. Daaronder staan haatboodschappen geschreven en bedreigingen. Onder één foto van Berlin staat zelfs geschreven: “Berlijn zal branden”. Ook onder foto’s van politieagenten schrikwekkende boodschappen geschreven, zoals: “Van nu af aan zullen we hen aanvallen, maar zij zullen ons niets kunnen maken.” Dat belooft niet veel goeds.

Volgens Philips is dit zeer verontrustend. Vooral omdat er meer dan 20.000 extremisten gesignaleerd staan in Europa. “Het is onmogelijk om die allemaal in de gaten te houden”, zegt hij. Momenteel worden er overal maatregelen genomen door de waakzaamheid te verhogen en ook betonblokken te plaatsen rondom drukke plekken, zoals verschillende kerstmarkten.