Koppel doet verontrustende ontdekking in eigen woning: Dit hadden ze echt nooit verwacht

bron: AD.nl
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Toen een koppel hun eigen woonkamer binnenstapte, konden ze hun ogen niet geloven. Famke van Dis (24) en haar vriend Bart Renkens (32) schrokken zich rot toen ze de deur opendeden.

“We zagen dat er was ingebroken”, vertelt het Nederlandse koppel uit Poeleke in Noord-Brabant. “Gek genoeg was er niets verdwenen, maar mensen hadden het zich duidelijk gemakkelijk gemaakt: kachel aangezet, kaarsjes opgebrand, meubilair verschoven en noten gegeten. Een mysterie.”

Het koppel besloot naar de politie te gaan om dit mysterie te melden. Toen ze terugkwamen, zagen ze wat er werkelijk aan de hand was. “Een luik stond open. We stapten naar binnen en de ongewapende rechercheur riep voor de zekerheid een paar keer luid ‘politie’. Er kwam geen reactie. Maar toen we de kamerdeur open duwden, lagen daar ineens drie of vier mannen op de grond.”

De mannen van Albanese afkomst namen meteen de benen. De politiemannen riepen om versterking. “Toen riepen ze vanuit de woning in gebrekkig Engels dat ze naar buiten kwamen. Met de handen in de lucht, net een film. En het waren geen drie of vier, maar acht mannen!” Het bleken asielzoekers te zijn die er niet beter op gevonden hadden in te breken in de woning van het Nederlanse koppel om er te slapen en te leven. Uiteindelijk werden ze opgepakt door de vreemdelingenpolitie.